Verkoopproces

VERKOOPPROCES

De Polle Lemmer

Om in aanmerking te komen voor een optie op één van de appartementen, dien je een account te hebben aangemaakt via de website. Vanaf het moment van start verkoop kun je het digitale inschrijfformulier via je persoonlijke omgeving invullen en versturen. Inschrijven kan van zaterdag 14 januari 11.00 uur tot maandag 23 januari 2023 17:00 uur (LET OP: pas na het volledig invullen en ondertekenen, maak je kans op een optie op een appartement).

Per (toekomstig) huishouden is slechts één inschrijving toegestaan. Indien meerdere inschrijvingen worden gedaan, is de sanctie dat deze inschrijvingen ongeldig zijn.

Op dinsdag 24 januari 2023 worden de appartementen toegewezen door de projectontwikkelaar. We proberen zoveel mogelijk belangstellenden het appartement van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Enkele spelregels bij de toewijzing zijn:

✓ Invullen digitaal inschrijfformulier

Indien je serieuze belangstelling hebt in één of meerdere appartementen, dan kun je online (in jouw persoonlijke omgeving) het digitale inschrijfformulier invullen. Hier worden vragen gesteld over jouw financiële situatie en eventuele voorbehouden die je wilt opnemen in de koopovereenkomst, zoals een voorbehoud verkoop eigen woning of een voorbehoud van financiering.

✓ Selectie door de projectontwikkelaar

Als blijkt dat voor één appartement of penthouse meerdere belangstellenden zijn, dan zal er een selectie worden gemaakt door de projectontwikkelaar. Je krijgt voorrang bij de toewijzing indien je wilt kopen zonder voorbehoud verkoop eigen woning. Zijn er dan nog steeds meerdere geschikte kandidaten voor één woning? Dan wordt er door ons systeem geloot om wie de woning toegewezen krijgt (over de uitslag en toewijzing wordt niet gecorrespondeerd).

Zodra je een appartement toegewezen krijgt, word je door de makelaar van Makelaardij Hoekstra uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om de optie te bespreken en uw vragen te stellen. Er volgt een optieperiode van twee weken. Na deze optieperiode beslis je of je tot koop over wilt gaan of dat je de optie (kosteloos) annuleert. Heb je geen appartement toegewezen gekregen? Dan ontvang je bericht van ons en word je op de reservelijst geplaatst. Mocht iemand afzien van de optie, dan zullen wij het desbetreffende bouwnummer opnieuw toewijzen aan één van de reservekandidaten.

Na het besluit tot aankoop van het appartement worden de koop- en aannemingsovereenkomst voor je opgemaakt. Via je eigen account sturen wij de overeenkomst eerst naar je toe ter controle, zodat je deze rustig kunt doornemen en vragen kunt stellen. Vervolgens wordt er een afspraak voor de digitale ondertekening gemaakt.

Meer weten?

Voor vragen over de beschikbaarheid van de appartementen binnen het project Lemsterkade kun je terecht bij Makelaardij Hoekstra. De nieuwbouwmakelaars helpen je graag verder.

Makelaardij Hoekstra

Nieuwstraat 29, Heerenveen
058 – 233 7 382